10 december 2013

Surdeg-update

Nu har vi bakat med surdegen för första gången. Det varken ser ut eller smakar som det vi brukade köpa i förorten, men gott ändå. Så tillfredställande att baka eget.


I självhushållningsväg har vi chans att odla vår egen potatis, plocka våra egna lingon, blåbär och hjortron, fiska i alla fall en del fisk och allt älgkött vi behöver får vi av pappa. Är det någon som har tips på annat som är "värt" att göra/odla själv? Morötter, funkar det bra så här långt norrut? Lök? Hur gör folk med ved? Vi har ju bastu varje lördag, så det går åt en del ved. Däremot har vi ingen kamin inomhus- ännu, men kanske till våren.

Om vi gör allt det har vi möjlighet att leva ännu lite billigare, och behöver inte sälja våra själar för att få in pengar till vår dyra livsstil. Bra plan va?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar