14 februari 2015

Fredagspizza

I Nya Zeeland finns en pizzakedja som heter Hell Pizza.

Förra veckan var jag så sugen på pizza, men jag är inte så förtjust i många andra pizzor än just de från Hell, så jag gjorde en egen variant på deras recept. Och j*vlar (hehe) vad gott det blev. Ni bara måste prova!

Pizza botten (gjord på jäsdeg)
Tomatsås gjord på tomatpuré som får sjuda med olja, vatten, salt och vitlök.
Päron i tunna skivor
Karamelliserad lök
Mögelost (blåmögel eller vad som helst)
Vanlig ost (kan också blandas med typ parmesan)
Bacon på toppen så det blir krispigt (om man vill)
Extra lyx: Sweet Baby Rays (eller annan BBQ-sås som smakar lite rökt/sött)

Grädda i 10 min på 225  grader.

De rökta smakerna blandas så fint med det söta och mögelosten. Måste upplevas!


Till min hemgjorda pizza gör jag pizzasallad. Här snackar vi billig mat!

Vitkålen strimlar jag med osthyvel så den blir mjuk och fin. Ungefär 1,5 liter.
Häll över 4 msk olja (oliv är nog godast), och 3 msk vitvinsvinäger, 1 tsk salt och 4 krm svartpeppar.
Låt stå i kylen minst två timmar innan servering, men gärna ännu längre. Blir ännu godare dagen efter.

Vi gjorde ordentligt med pizza, då har vi till lunch hela halva helgen sen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar