7 mars 2016

Hong Kong

Det är vår sista dag i Hong Kong. Inatt kl 00.35 går flyget först mot Dubai och sedan till Stockholm. På Arlanda har vi 9 timmar på oss innan flyget går norrut. Det blir en lång resa det.

Den glansiga delen av Hong Kong.

Shoppinggata.

Den mindre glansiga delen av Hong Kong. Vi bor i ett sådant här område. Intressant att se hur vanliga HK-bor lever.

Igår var vi till "The Peak" här i HK. Vi tog ett kabeldrivet tåg både upp och ner (förutom brorsan som sprang...!) Magnifik vy helt klart. Men vi hade tur som var ute i god tid på morgonen. När vi var klara och  kom ner var det kö ända ut på gatan.

På väg mot "The Peak Tram".

Det bästa hittills var pedikyren (Shanghai style med kniv som de liksom skär bort huden med) och fot/vadmassagen som mamma och jag gick på. De var jätteproffsiga och himla billigt. Funderar på om jag ska testa nån annan behandling idag.

Nyfriserade fötter som inte fått någon kärlek på fyra månader.

Vi hade ju först tänkt gå till Disneyland eller akvariumtemaparken här. Men efter gårdagens resa med tre barn i tunnelbana med alla människor och trängsel så tror vi att det är bättre att gå till närbelägna Kowloon park som har både lekpark, labyrint och skulpturpromenad. Vi skulle kunna ta taxi men jag törs inte åka bil utan barnens bilbarnstolar, och vad gör vi med dem hela dagen sedan? 

Nej. Vi kör närbeläget och så vilsamt det går idag så vi orkar resa hela vägen hem utan att helt falla sönder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar