25 oktober 2013

Rostad müsli

Jag gillar rostad müsli, men de man köper är ofta för söta (eller för dyra) för min smak. Så jag gör så här: 

Sätter ugnen på 175 grader.

Blandar olja, honung och vanlijpulver i en kastrull och värmer upp det. Under tiden blandar jag ihop havregryn, rågflingor och vetegroddar som bas. För extra lyx slänger jag i till exempel hasselnötter, solrosfrön, pumpakärnor, kockosflingor eller sötmandel. Sen rör jag ner det i kastrullen och rör ordentligt tills allt blivit "blött".

Häller upp det på en ugnsplåt med höga kanter. Det är bra om plåten är stor så lagret med müsli inte blir så tjockt att värmen inte kommer åt. Jag rostar i fem minuter x 3. Dvs rostar i fem minuter, rör om, rostar i fem osv.  



Häller upp müslin på sådana här fina Nilsjohan-burkar, vi har flera färger. Tack för dem mommo och moffa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar