Så sa min fammo alltid. Om köttbullar. Det tar dessutom lång tid att trilla små köttbullar, och gästerna uppskattar då både smaken och arbetsinsatsen. Det blir dubbelt så gott helt enkelt.
Så här gör jag mina ekologiska köttbullar:
Skjut en älg, stycka den och mal valda delar till köttfärs. Eller köp ekologisk köttfärs.
Finhacka lök och vitlök, med kniv förstås eller om du gillar maskiner, med en matberedare/mixer från tupperware som drivs med armkraft istället för el. Blanda det i köttfärsen. Tillsätt tomatpuré, soya, salt och svartpeppar. Trilla dina bullar. Så små du orkar. Stek i ugnen i massor med smör om köttfärsen är mager, som älgkött är. När köttbullarna är nästan klara, häll matlagningsgrädde i ugnsformen, låt sjuda med en stund. Smaka av med soya eller salt. Sås och bullar i ett!
Koka spagetti, hacka till nåt grönt, riv över typ parmesanost.
Ja, den här rätten blir ekologisk om ingredienserna i den är ekologiska, annars inte förstås.
Mmmm, ser gott ut! Måste testa att göra köttbullar så där, tack för receptet :)
SvaraRadera