Hängde upp den här bonaden i köket för att promota julkänslan. Mommos gamla.
Sen bakade jag en långpannebulla med saffran, recept från grannen. Smakar lite som saffransvinerbröd.
Deg:
Smält 150 g smör, blanda med 5 dl mjölk, värm till 37 grader. Blanda i ett paket saffran.
Smula ett paket jäst i en bunke och rör ut i lite av degspadet. Häll sedan i resten.
Blanda 1 ägg, 1 dl socker, 1/2 tsk salt och 11 dl mjöl. Degen blir rätt lös.
Häll detta i en smord långpanna.
Gör fyllningen:
Blanda 150 g rumsvarmt smör med 2 msk vaniljsocker, 3 dl florsocker och 100 g philadelphiaost. Klicka över och tryck ner klickarna lite i degen.
Låt jäsa 30 min. Sätt ugnen på 200-225 grader.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar